Dagens meny 20

Wow, bloggens 20:e meny!
Alla länkar nedanstående är länkar till receptet, och dagens meny innehåller 26 pp
 
Frukost: Dubbelsmörgås med stekt ägg och skinka, 7 pp
Lunch: Höstsoppa med bacon 7 pp
Middag: Biff med pasta och grönsaksröra 10 pp
Dessert: Persikofromage 2 pp

Persikofromage

Härligt friska och färgstarka små efterrätter som fräsch avslutning på en god middag! Njut av hallon, persika och apelsin.
 
8 port, 2 pp
 
1 msk gelantinpulver
1/2 dl Juice, apelsin eller äpple, koncentrat
5 dl Fruktyoghurt 0,5%, persika
2 halvor Persikor konserverade i lag
2 dl Hallon
4 bitar Choklad mörk
 
Lös upp gelatinpulvret i juicen och 1 dl av yoghurten som värms på svag värme.
Blanda gelatinlösningen med resten av yoghurten.
Rör om så att allt blandas väl.
Vattenskölj 8 portionsskålar. Fördela yoghurtblandningen i skålarna, jämna till så att det blir slätt.
Ställ i kyl ett par timmar för att stelna.
Garnera precis före servering med hallon och persikoklyftor.
Stick i fina kvistar av citronmeliss.
Smält chokladen och ringla med tesked ut runda eller avlånga sirliga bladlika figurer på bakplåtspapper, ställ i kyl några minuter.
Lossa och stick ner bladen i skålarna.

Biff med pasta och grönsaksröra

En fin köttbit tillsammans med lyxig pasta och fräscha grönsaker blir en härlig middag. Dessutom är det lättlagat och färdigt i ett nafs!
 
1 port, 10 pp
 
1/2 gul Lök
1 tsk Margarin flytande 80%
4 st Cocktailtomater
1 dl Sockerärter
1 krm Salt 
1 krm peppar
1 dl Fraiche 5%
1/2 st Paprika
1 tsk Pastakrydda
125 g Ryggbiff nöt
1 1/2 dl Pasta fullkorn kokt (typ penne)
 
 
Stek skivad lök i 1/2 tsk margarin.
Tillsätt lite vatten. Strimla paprika, halvera tomater och skär sockerärter i mindre bitar.
Lägg ner i löken. Krydda med salt och peppar, låt allt bli varmt.
Krydda köttet med salt och peppar, stek i resterande margarin.
Blanda pastan med fraiche, krydda med pastakrydda.
Servera till biffen och grönsaksröra