Fredagsgrytan

Denna grytan är en av familjens absoluta favoriter.
Perfekt att fira att veckan är över
 
4 port, 13 pp.p.p
 

800 g potatis

4 tsk olivolja

flingsalt och svartpeppar

1 paket bacon

600 g fläskfile, putsad

1 rödlök

1 klyfta vitlök

100 g champinjoner

2 msk japansk soja

1 msk kalvfond

1 tsk persillade

2 dl vatten

1 dl fraiche max 8%

 

Skär potatisen i klyftor, lägg ut dem på långpanna. Ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180° i ca 20 min.

Strimla bacon och knaperstek, låt det rinna av på hushållspapper. Skär köttet i cm små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bryn kött och grönsaker i stekpanna några min. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i ca 10 min tills köttet är mört. Rör i fraiche och låt det koka upp. Smaka av med salt

och svartpeppar. Servera med potatisklyftor och sallad.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Smaklig spis!
//Blondiie

Ugnsbakat äpple

 
4 port, 4 pp.p.p
 
4 stora gröna äpplen
2 tsk smör
4 tsk honung ( inte flytande)
4 msk grovhackade hasselnötter
2 dl glass, max 10 %
 
Skala och kärna ur äpplena.
Värm smöret så det blir riktigt mjukt och vispa samman det med honungen.
Blanda i nötterna.
Ställ äpplena i en ugnsfast form och fördela fyllningen i hålen.
Baka dom i ugnen, 175 grader ca 15 minuter tills de känns mjuka.
Servera med glass
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Smaklig spis!
//Blondiie

Snabb kyckling och spenatlasagne

Vansinnigt god lasagne!!!!
 
4 port. 11 pp.p.p
 
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs max 7 %
1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 burk färdig tomatsås (400 g)
70 g babyspenat
1 tsk flytande margarin
250 g färska lasagneplattor
400 g färdig ostsås, tex Kelda
30 g riven ost max 17 %
 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala, dela och strimla lök och vitlök tunt.

Fräs och finfördela färsen i 1 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.

Rör i mjöl, vatten och tomatsås. Låt puttra 5 min. Vänd i spenaten, låt bli genomvarmt.

Pensla bottnen av en form med olja. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av färsen och en tredjedel av ostsåsen ovanpå. Täck med ytterligare ett lager lasagneplattor, resterande färs och en tredjedel av ostsåsen. Toppa med ett sista lager lasagneplattor, täck med ostsås.

Grädda mitt i ugnen 20 min. Smula över osten när ca 2 min återstår. Ta ut och låt svalna något före servering.

 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Smaklig spis!
//Blondiie