Varm pastasallad med halloumi och pesto

Jag har jämt fått höra hur gott det är med halloumi, men aldrig testat.
Detta blev dock sååå himlans gott!!!!
Mums, detta kommer jag garanterat laga igen, och som e liten bonus är det vegetariskt =) 
 
4 port, 13 sp.p.p
 
6 dl Pasta 
150 g Halloumi
4 Salladslökar
1 röd paprika
1 tsk Rapsolja
70 g Ruccola
4 msk Pesto
2 msk Gräddfil 12%
1 citron

Koka pasta.

Skiva halloumi, salladslök och paprika tunt.

Stek halloumi gyllenbrun i olja 1 min på var sida.

Lägg pasta i en skål. Blanda i salladslök, paprika och ruccola.

Blanda pesto, gräddfil och citronsaft från en citron.

Blanda i dressingen i salladen.

Servera salladen med halloumi och nymalen svartpeppar.

 

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på:
 

Mexikansk kyckling i tacoskal

 
Ibland är det gott med ett alternativ till den vanliga tacosen.
 
4 port, 12 sp.p.p
 
600 g Kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
1 Chilipeppar
2 klyftor Vitlök
1 gul lök
1/2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1 burk avrunna Svarta bönor
2 msk Tomatpuré
1 tsk Socker
1/2 tsk Salt
2 tomater
1 röd lök
1/2 kruka Koriander
2 dl Sallad
8 stycken Tacoskal gärna tubs
2 dl Gräddfil 12%

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin.

Krydda med salt och peppar.

Gör bönröran: Kärna ur och skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken och löken och fräs tillsammans med chili och spiskummin i oljan.

Mosa i avrunna bönor lite grovt med en potatisstöt eller gaffel.

Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt.

Krydda med socker och salt.

Hacka tomater, lök och koriander.

Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröran i tacoskalen.

Toppa med gräddfil.

 

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på:
 

Grillad kotlett med krispig potatissallad

Så fantastiskt god potatissallad!!!!

4 port, 9 pp.p.p eller 9 sp.p.p

600 g Fläskkotlett
500 g Potatis
3 gröna äpplen, gärna granny smith
1/2 purjolök
1 1/2 dl Fraiche 
3/4 dl lättmajonnäs
1 tsk socker
2 msk senap
Sallad
100 g Sockerärter

Lägg kött i marinad i en plastpåse.

Tärna och koka potatis. Skala och tärna äpple, strimla purjolök. Lägg över allt i en skål.

Blanda ihop fraiche, majonnäs, socker och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i skålen med potatis, äpple, purjolök och sockerärter.

Grilla köttet och servera med potatissallad, grönsallad och sockerärter.

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/