Recension av Wilfa Fredag (SMFP-800B) - Stavmixern som hjälper dig att förbereda tacomiddagen

Jag fick äran att prova på wilfas matberedare Wilfa Fredag (SMFP-800B) som är en kombinerad stavmixer och köksberedare.
En sådan där maskin som bara står och tar plats tänkte jag.
Att den sen skulle bli min nya bästis i köket är ju bara grymt!
 
Jag var som sagt ganska kritisk till maskinen då jag hade både mixer och matberedare.
Och en maskin som kan tärna grönsaker?
Det var nästan med ett flin jag tog emot paketet och tänkte, nu skall jag allt testa den och visa!
Eftersom den heter tacomiddagen, så tänkte jag att det klarar den galant, jag testar något ingen annan testar!
 
Här kom paketet hem =)
 
 
 
Alla sakerna för sig! Stilrent, snyggt och passar ju kanon in i köket, inget jag behöver gömma och ta fram vid varje måltid, utan den står å bänken så fint =)
 
 
Morot!!!!! HAHAHA, testa ni att tärna salladsblad så kör jag på det tunga artilleriet!!!!
 
OMG!!!!! Den tärnade perfekta små söta morotstärningar!!!!!
 
 
Även zucchini, äpple och lök!!!!!!
 
Snyggt, prydligt och väldigt enkelt! 
 
Korv, må vara mjukt, men det lär bli korv-färs!!!!
 
Eller inte. Även denna blev perfekta små korvbitar!
 
Så vad blev det då ?
Jo det blev en korv och äppelpytt!!! Ni finner receptet HÄR
 
 
Ookej! 
Dax att sammanfatta!
Maskinen är skitsnygg!
Men bäst av allt! Den levererar!
Min stavmixer och matberedare har jag gett bort och ersatt med denna.
Den är väldigt lätt att arbeta med, liiiite svår att få ut de sista man tärnar även med stöten som är med för att trycka ur, jag hade nog föreslagit den 3 mm längre, men en småsak!
Den uppfyller verkligen sitt löfte om att den hjälper till att förbereda snabbt och enkelt!
Tärningarna blir perfekta! 
Det går snabbt.
Det är lätt!
Det enda som jag tycker drar ner mitt omdöme är att matberedarens skål och lock inte får tvättas.
Den får endast torkas av med fuktig trasa.
Jag hade velat blötlägga och diska rejält!
Hygieniskt hade jag föredragit att få diska ur skålen bättre även om jag fick den ren! 
Kruxet var "hålet" man stoppar ner grönsakerna eller det som skall tärnas i. Jag vill diska rejält med vatten, diskmedel och svamp.
Det är också det enda som gör att betyget blir en 4a istället för en solklar 5a jag hellre gett den!
 
Imorgon blir det tacos att tillaga och då kommer självklart min fredagshjälp fram direkt!
Å visst är ni dösugna att se även de grönsakerna?
Tänkte väl det!
 
Vill du liksom jag äga denna skönheten finns den på 
 
 

Korv och äppelpytt

Helt okej pytt med äpple och korv!
Lätt att tillaga och med min underbara matberedare som tärnar allt åt mig =)
 
1 port, 8 pp.p.p
 
2 potatisar
1 bit purjolök
1 morot
1 zucchini
1 dl sockerärtor
1 äpple
100 g korv, max 9 %
1 tsk flytande margarin
 
Koka potatisen och låt svalna
Dela grönsaker, potatis, äpple och korv i tärningar.
Stek grönsaker i margarin tills de börjar mjukna.
Lägg i korv, potatis och äpple, stek ytterligare någon minut.
Krydda med salt och peppar
 

Lövbiff med remoulad och klyftpotatis

Detta var supergott och kommer lagas igen =)
 
4 port, 10 pp.p.p
 
800 g potatis
600 g lövbiff
2 tsk olja
2 msk riven pepparrot
 
20 skivor hackad ättiksgurka
2 krm curry
1/2 knippe grovhackad persilja
2 msk kapris
1/2 finhackat äpple
2 msk äpplemos
1 dl matlagningsyoghurt
 
Blanda ättiksgurka med curry, persilja, kapris, äpple, äpplemos och yoghurt.
Dela potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och tillaga i ugn 225 grader i ca 30 minuter.
Stek lövbiffarna hastigt och servera med remouladen, pepparrot, klyftpotatis och sallad.
 
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på:
 
 
Välkommen in =) 
Bjud in så många ni vill =) 

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0