Ljummen Kycklingsllad

Verkligen supergod!!!!
 
4 port 13 pp.p.p
 
1 knippe sparris
1 tsk margarin
600 k kycklingfilé
2 tsk margarin
1 avokado
1 ask körsbärstomater
1 påse ruccola
4 minibaguetter
 
2 dl filmjölk 3 %
3 msk lättmajonnäs
1-2 tsk vitlökspulver
1 tsk dijonsenap
 
Skär sparrisen i mindre bitar och stek i margarin några minuter tills de börjar få färg men fortfarande behåller sin krispighet.
Rör ihop filmjök, majonnäs, vitlökspulver och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar,
Stek kycklingfiléerna i margarin, skiva upp filéerna.
Gröp ur avokadon och halvera tomaterna. Lägg upp sallad på en tallrik, lägg på sparris, avokado, tomater och skivad kyckling. Ringla över dressingen.
Servera med en baguette.
Funkar även kanon att tillaga på grillen om vädret tillåter

Jägarschnitzel

4 port 9 pp.p.p
 
800 g potatis
1 gul lök
250 g champinjoner
600 g skinka i bit
1 msk margarin/smör
0,5-1 msk maizena redning
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk mjölk 0,5 %
1 tsk soja
1 tsk mejram
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 romansallad
 
Sätt ugnen på 75 grader.
Skala och koka potatisen.
Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna.
Skär skinkan i 1,5 cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar.
Hetta upp margarin i en stekpanna och stek på båda sidor i ca 4-5 minuter.
Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen för att hålla dem varma.
Fräs lökhacket i pannan. Tillsätt svampen och fräs med i ca 5 minuter.
Tillsätt ett par matskedar vatten så att det inte blir torrt i pannan.
Strö redning över lök- och svamphacket och häll på vatten och smulad buljongtärning.
Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, soja, mejram och ev mer redning.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera skinkschnitzlarna med potatis, svampsås och sallad.
 

Thaikyckling med ris

Supergott med smak av Thailand!!!!
Sonen älskade det!
 
4 port, 12 pp.p.p
 

250 g ris 
600 g Kycklingfilé
2 tsk Margarin 80%
1 tsk Salt
1 st Lime
1 klyfta Vitlök
1 krm Sambal oelek
2 tsk Currypasta
1 tsk Olja
1 msk Honung flytande
2 dl Vatten
1/2 st Hönsbuljongtärning
2 dl Fraiche 5%
0,5 romansallad

0,5 gurka

 

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen och stek gyllenbruna i margarin.
Krydda med salt. Ta upp och lägg åt sidan.
Riv limeskal. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlökshack med sambal oelek och currypasta i olja i någon minut.
Tillsätt honung, limeskal, limesaft, vatten, buljongtärning och fraiche. Koka upp.
Lägg i kycklingen och låt allt småputtra ca 5 minuter.
Smaka av.
Servera kycklinggrytan med ris och sallad och gurka.