Trerätters meny 2

 
Här är en sammanfattning på dagens trerätters meny.
Alla rätterna passade riktigt bra ihop.
Tryck på rätten så länkas du direkt till receptet!
Smaklig måltid  <3
 
Förrätt: Vitkålssallad med valnötter
Huvudrätt: Fläskfilé med tomater och rödvinssås med Duschessepotatis
Efterrätt: Kalasfin punchparfait
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 

Kalasfin punchparfait

Wow
Något av det godaste jag ätit på länge!!!!!
Denna kommer lätt bli nya bjud-desserten
Dessutom så sjukt lätt att göra
 
4 port
 
3 äggulor
1 1/2 dl socker
3/4 dl punch (alt 1 tsk arraksarom + vatten så det blir 3/4 dl)
2,5 dl milda visp 15 %
200 g hallon
 
Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke.
Rör ner punchen.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i fryståliga skålar och frys minst 4 timmar.
Låt tina något före servering.
Garnera med färska hallon och eventuellt lite mynta.
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
 

Fläskfilé med tomater och rödvinssås

Jättegott!!!
 
4 port
 
700 g fläskfilé
smör till stekning
10 cocktailtomater i olika färger, tex röda och gula
2 msk finhackad färsk basilika
2 msk olivolja
 
Rödvinssås:
2 schalottenlökar
3 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
3 tsk maizena
färsk timjan
 
Duchessepotatis:
800 g potatis
1 dl mjölk
1/2 dl creme fraiche
2 msk smör
2 äggulor
50 riven västerbottenost
 
Broccoli
Sparris
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Putsa fläskfilén fri från hinnor.
Salta och peppra.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Flytta över till en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Det tar ca 20 minuter.
 
Tärna tomaterna fint och blanda med olivolja och basilika.
Skiva köttet och placera på ett uppläggningsfat.
Garnera med tomaterna
 
Rödvinssåsen.
Skala och finhacka löken. Koka löken med vin, vatten, fond och tomatpuré ca 10 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner den i såsen.
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Hacka ner lite timjan i såsen strax före serveringen.
 
Duchessepotatisen:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Tillsätt mjölk, fraiche, äggulor och smöret. Vispa till ett slätt mos.
Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.
Spritsa ut mostopparna på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
Koka grönsakerna knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Lägg dom bredvid köttet och servera allt tillsammans.
 
Mitt mos blev tyvärr för mjukt idag så var försiktig med mjölken. 
Det resulterade i att moset flöt ut men blev syndigt gott ändå. Som vanligt när man skall fota =)
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/