Kålpudding med brunsås

En riktig klassisk husmanskost,
 
4 port, 12 smartpoints
 
800 g Vitkål
1 msk Margarin 
1 1/2 msk Sirap
400 g Skinkfärs
1 1/2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
2 krm Vitpeppar
2 krm Kryddpeppar
1/2 dl Ströbröd 
2 dl Lättmjölk
600 g Potatis
2 dl Lättmjölk 
1 msk redning
2-3 droppar Soja
Morot

Sätt ugnen på 200°.

Skär vitkål i bitar och bryn mjuka i margarin i omgångar. När kålen mjuknat, tillsätt sirap och låt bryna en stund till.

Finfördela färsen med en gaffel, krydda med salt och pepparsorterna. Blanda ströbröd i mjölken och låt svälla, blanda ner i färsen. Färsen ska vara lös. Blanda i en tredjedel av kålen i färsen.

Lägg färsen i en ugnsform och fördela resterande kål ovanpå. Ställ in i ugn i ca 45 min. Koka potatisen under tiden.

Ta ut kålpuddingen och häll av vätskan/skyn som bildats i formen i en kastrull. Tillsätt mjölk, koka upp och red av med såsredning och tillsätt soja för färgens skull. Smaka av med salt och peppar.

Servera kålpuddingen med potatis, sås och morötter.

Tips! Servera med lingonsylt.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 

Het kasslergratäng

Jag provade en galet stark chilisås med vitlök i, nästa gång har jag vanlig chilisås i =) 
MYCKET starkt kan jag säga haha
 
4 port, 11 propoints eller smartpoints per portion

500 g Kassler
1 Paprika
1/2 Purjolök
1/2 msk Potatismjöl
2 dl Fraiche 
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 
1 dl het Chilisås
1 tsk Curry
1 tsk Sambal oelek
1 klyfta Vitlök
800 g Potatis
Sallad


Sätt ugnen på 225º.

Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och purjolök och lägg över kasslern. Pudra över potatismjöl.

Vispa ihop fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, curry, sambal oelek och pressad vitlök. Häll såsen över kasslern och ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills den är klar.

Koka potatis under tiden. Servera kasslergratängen med pressad potatis, sallad och tomater.

Tips! Koka ihop såsen innan du häller den över kasslern för att bättre få fram smakerna. Krydda mer om du vill ha såsen hetare.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 

Ugnsbakad torsk med citron ochTimjan

 
4 port, 7 smartpoints per portion
 
800 g Potatis
500 g Torsk
2 klyftor vitlök
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 msk Fiskfond
1 kruka Timjan
1/2 Citron
1 knippe Sparris
2 Morötter
Sallad
 

Sätt ugnen på 150°.

Koka potatis.

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

Skala och hacka vitlök. Blanda matlagningsgrädde, vitlök, fond, 1 msk hackad timjan, citronskal och citronsaft. Häll det över fisken. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.

Koka sparris hastigt i lättsaltat vatten. Strimla morötter.

Ta ut fisken och strö över färsk timjan. Servera med potatis, sallad, sparris och morötter.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: