Fläskfilé med svamp och baconsås

 
2 portioner och himlans gott, både som lunch middag och bjudmat!
1 portion är 12 pp men värt varenda liten points för man blir supermätt!!!!
 
70 g tagliatelle
250 g fläskfile
1 tsk flytande margarin
1/2 paket bacon
100 g champinjoner
1 hackad charlottenlök
1/2 tärnad röd paprika
5 svarta oliver
1 1/2 dl matlgningsgrädde max 4 %
1 tsk soja
1 msk hackad persilja
 
Koka pastan. Bryn filén runtom i margarin, krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform och efterstek i 200 grader ca 15-20 minuter.
Lägg filén i aluminiumfolie och låt vila ca 5 minuter innan den skivas upp.
Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs svamp och lök till vätskan dunstat.
Tillsätt paprika och halverade oliver, låt det fräsa samman. Tillsätt bacon och grädde.
Låt det puttra ihop någon minut. Smka av med soja, salt, peppar och strö över persilja. Servera filén med sås, pasta och en god sallad.

Nutella Cupcakes

 
Sååå försvinnande goda och frostingen blev så mycket kvar att jag gjorde en sats cupcakes till och gick hem till mammas trädgård med lite gott att mysa på även för dom <3
Jg bakade dessa cupcakes genom att väga varenda ingrediens men för er som inte har våg står ung mått efteråt!

Cupcakes

100 g Vetemjöl (1 3/4dl)

150 g Strösocker (1 3/4dl)

30 g Kakao (3/4dl)

3 g Maizena (1tsk)

3 g Bakpulver (1/2tsk)

3 g Bikarbonat (1/2tsk)

3 g Salt (1/2tsk)

8 g Vaniljsocker (1msk)

55 g Ägg (1st)

75 g Mjölk (3/4dl)

40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)

50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.

Nutella frosting

150 g Mörk choklad – smält

250 g Osaltat smör – rumstemperatur

150 g florsocker (2 1/2dl)

8 g Vaniljsocker (1msk)

2 g Salt (1/4tsk)

100 g Nutella (1dl)

Nutella frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt. Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl. Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter.

Potatisomelett med kalkon

 
Superduper god och ny favvis! Kan äta både frukost, lunch och middag!

1 portion
ProPoints värde/port: 9


2 potatisar
1 bit purjolök
1 ägg
1 msk vatten
1 tsk olja
75 g rökt kalkonpålägg (Jag tog rökt skinka)
Persilja, hackad

Riv potatis grovt, strimla purjo och kalkon.

Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatis, purjo och kalkon
några minuter.

Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.

Blanda ner potatis, purjo och kalkon i äggsmeten. Häll
tillbaka allt i stekpannan och stek ca 5 minuter. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan ytterligare
5 minuter. Servera med sallad

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0