MMF Marshmallowsfondant

Jag kommer hädanefter aldrig mer använda sockerpasta, marsipan etc utan nu blir det endast detta fantastiska recept.
 
kg
 
5 dl packade marshmallows
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 8 dl florsocker
potatismjöl/maizenamjöl
 
Lägg marshmallows i en skål med vatten och olja, låt smält i micron ca 40 sek.
Tiden kan variera beronde på microvågsugn!
De ska puffa upp och bli mjuka. Det är viktigt att kolla marsmallowsen så att det inte blir brända, kör några sekunder i taget mot slutet.
Rör ordentligt i smeten så att det inte finns några klumpar kvar, ev kan det behövas några sekunder till i micron.
 
Häll ut allt florsocker på ett torrt underlägg/bord och gör en stor grop i mitten, fyll i med smeten och arbeta in allt florsocker till konsistensen är som ett kletigt tuggummi. Använd en slickepott eller stekspade för att vända ihop degen.
Sluta blanda i florsocker heller för tidigt än för sent, bättre att låta den vila över natten och sen arbeta i mer florsocker.
Degen ska vara som ett kletigt tuggummi när du lägger den i en väl tätsluten plastpåse, sug gärna ut luften. Skulle degen blir alldeles hård kan man alltid köra den några sekunder i mikron så blir den mjuk igen, men håll koll så att den inte blir för mjuk, det går fort!
Förvarar din MMF i skafferi i gärna flera välslutna påsar så att den inte torkar.
Låt "degen" vila några timmar, helst över natten innan du använder den.
Är den väldigt kladdig kan du knåda in lite mer florsocker.
 
Vid utkavling så använder jag ett bak-underlägg i plast, en bit vaxduk fungerar bra också.
Istället för florsocker använder jag maizena eller potatismjöl då slipper man risken med att mata in mer florsocker i MMF:en. Knepet är att kavla lite, lyfta på degen för att se om det fastnar, pudra med, kavla lite till osv. En stekspade är bra att ha då man kommer in under degen.
 
Det gäller det att inte kavla för tunt när du väl ska lyfta över den, det ökar risken att den ska spricka sönder, ca 3-4 mm är lagom tjockt.
Ett tips är att rulla upp degen på kaveln och sen rulla ut den över tårtan. Kaveln bör även vara så slät och ren som möjligt, har den skador i trät finns risken att det blir mönster i degen.
 
Då MMF innehåller gelatin behöver du inte fodra (pensla med olja eller smält smör på sidan som kommer ligga mot grädden) den vilket vanligtvis marsipan och SP kräver. Fodrar man inte marsipan och SP när den ligger på grädde finns risken att den börjar svettas (den blir kladdig och små vattenpärlor bildas)
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 

Vitlöksmarinerade champinjoner

 
8-10 tapas portioner
 
20-30 små champinjonhattar
2 msk olivolja
4 msk finhackad vitlök
4 msk finhackad bladpersilja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
 
MARINAD
2 msk balsamvinäger
2 msk vatten
2 dl kallpressad olivolja
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
nymald svartpeppar
 
Stek champinjonerna lätt bruna i olja.
Tillsätt vitlök och persilja.
Salta och peppra.
 
Vispa samman ingredienserna till marinaden.
Häll över svampen och marinera 2-3 timmar.
Man kan också göra färdigt dessa dagen innan om de skall serveras på en buffe.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/