Rabarberpaj

Guds gåva till mig!
Jag älskar dess krispighet!

Skiva massa rabarber så att det täcker en pajforms botten....
Blanda ihop följande i en skål:

2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Rör ihop och strö över rabarbern....

Hyvla 50 g smör och täck formen.
In i ugnen 20-30 min på 200 grader!
 
 
Hela pajen är 51 pp. Delar man i 8 bitar blir det 6 pp p bit.
På 12 bitar blir varje bit 4 pp.
 
Servera med vaniljvisp eller glass. 
 

Morotskaka

En morotskaka ska vara riktigt saftig och vacker att servera!
Det finns många recept på den här saftiga, amerikanska morotskakan.
Men det här är det bästa och saftigaste receptet på morotskaka jag provat....
HELT amazing!
 
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
 
Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

 

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
 
 
Till glasyren använde jag

1 dl florsocker, 1 msk kakao och 1 msk vatten. Blanda florsocker och kakao klumpfritt, tillsätt vatten och rör ut till en slät glasyr

 

 
Eftersom jag viktväktar har jag räknat om kakan i propoints.
Vilket gör att de där 3 bitarna inte känns lika okej längre och helt plötsligt förklarar mitt plus på 0,3 på vågen.
Dock imponerande det bara blev så lite plus haha
 
Hela kakan är 135 propoints.
Delar man kakan i 12 bitar som jag gjorde blir varje bit 11 pp
 

Kasslergryta med ris

Inte direkt en favorit, men helt ok....
 
4 port 11 pp.p.p

250 g råris
500 g kassler
1 gul lök
300 g morötter
1 ask champinjoner
2 tsk margarin/smör
2 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning/0,5 msk fond
2,5 dl matlagningsgrädde 4 %
0,5 romansallad

 

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kassler, lök och morötter. Dela svampen.
Stek kassler och grönsaker i margarin. Häll på vatten och smulad buljongtärning. Låt koka upp. Tillsätt grädden. Krydda med salt och peppar. Låt det puttra samman ca 5 minuter.
Servera med ris och sallad.