Dagens meny 33

 
Jättegod dag! 29 pp blev det
 
Frukost: Havregröt med äpple och kanel 6 pp
Lunch: Kycklinggryta 7 pp
Middag: Kikärtsgryta med tomat och curry 12 pp
Efterrätt: Marängkorgar 4 pp

Marängkorg

En superläcker efterrätt som tål att bjudas på vid speciella tillfällen! Gör marängkorgarna några dagar innan festen så är det bara att lägga upp innan servering. Jag gjorde mina på förmiddagen och serverade på kvällen.
Sååå vansinnigt vansinnigt goda så jag kan dö!
Detta kommer bli min last!!!!
Notera receptet är för  TRE personer....
 
3 port, 4 pp.p.p
 

1 st Äggvita
1 krm Salt
4 msk Socker
1 dl Jordgubbar, ca 8 st
1 st Kiwi
2 bitar mörk Choklad
1/2 dl Vaniljvisp 12% (ovispad)
1 tsk Florsocker

 

Vispa äggvita och salt till hårt skum.

Tillsätt socker och vispa det styvt.

Spritsa ut till 3 dubbla kransar (7 cm i diam) på bakpappersklädd plåt.

Grädda i ugn 125° tills de blivit torra ca 1 1/2 timme.

Låt kallna på galler.

Fyll dem med vispad vaniljvisp, frukt och bär.

Ringla över smält choklad och pudra på florsocker strax före servering.

Om de inte skall serveras genast bör marängkorgarna förvaras i en burk med tätslutande lock

Kikärtsgryta med tomat och curry

Jättegod.
 
4 port, 12 pp.p.p
 
2 gula lökar
1 squash
1 tsk curry
1 tsk flytande margarin
1 burk krossade tomater
1 dl grönsaksbuljong
1 dl fraiche max 5 %
5 dl kokta kikärtor
2 msk färsk koriander
1 banan
pasta tills du är mätt, 4 port
 
Hacka lök och skiva squash.
Fräs tillsammans med curry i margarinet.
Tillsätt tomater och buljong.
Låt småkoka några minuter. Rör ner fraiche och kikärtor.
Smaksätt med koriander och salt.
Skiva bananen och fördela över grytan tillsammans med hackad koriander.
Servera med pasta