Rostbiff med rotfruktsgratäng

En god rotfruktsgratäng med lite sting och som passar till det mesta! Här serveras den till rostbiff
 
4 port, 10 pp.p.p
 

500 g Potatis
250 g Jordärtskocka
2 Morötter 
1 gul Lök
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 1/2 tsk Sambal oelek
2 klyftor Vitlök
100 g Ost riven 17%
600 g Rostbiff
4 dl Rucola

 

Sätt ugnen på 200°.
Skala och dela potatis, jordärtskockor och morötter i tunna skivor, gärna med en mandolin.
Skala och skiva löken.
Varva rotfrukter och lök i en gratängform.
Salta och peppra mellan lagren.
Blanda grädde, sambal och hackad vitlök. Häll det i formen och toppa med riven ost.
Tillaga i ugn ca 50-60 minuter.
Håll koll och lägg gärna på folie sista kvarten.
Tänk också på att tillagningstiden varierar beroende på tjockleken på rotfruktsskivorna.
 
Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar. Lägg i ugnsfast form och sätt in i ugn samtidigt som gratängen. Använd gärna stektermometer. Ta ut och låt vila i ca 10-15 minuter. Skär upp och servera rostbiffen med gratäng och sallad. Tips! Rostbiff ska helst inte stekas för länge, en lagom rosa kärna får man vid ca 65-70 grader och det tar ungefär lika lång tid som gratängen. Men ugnar är olika så för att vara säker, använd stektermometer.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Bjud in så många ni vill =) På så sätt missar ni aldrig ett recept =D
 

Vegetarisk tacogryta

Så fantastiskt överraskande gott!!!!!
MUMS!!!!!
 
4 port, 10 pp.p.p
 
1 gul lök
vitlök
1 förpackning krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl bulgur
1 paprika
1 röd chili
1 dl majs
1 förpackning svarta bönor
1 dl gräddfil
0,5 påse tortillachips
 
TACOKRYDDA:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
 
Skala och finhacka lök och vitlök.
Lägg ner i en gryta och häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning och bulgur.
Låt puttra ca 10 minuter.
Hacka paprika och lägg i. Finhacka den röda chilin och rör ner tillsammans med tacokryddorna.
Lägg i majs och de avrunna bönorna. Låt puttra ett par minuter så att allt blir varmt och bulguren färdigkokt.
 
Servera med en klick gräddfil och tortillachipsen.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Bjud in så många ni vill =) På så sätt missar ni aldrig ett recept =

Kardemummamuffins

Fantastiskt goda kardemummamuffins som verkligen smakar kardemumma!!!!
 
Eftersom jag är viktväktare har jag räknat ut att 12 muffins blir 4 pp.p muffins, och det tycker jag är jättebilligt!
Dessutom är de vansinnigt goda. Du rör snabbt ihop dom och blir de några över fryser du in dom direkt.
 
12 st
 
2 1/2 dl mjöl
2 dl farinsocker
1 msk stöttkardemumma
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl matolja
1 dl lättyoghurt
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, farinsocker, kardemumma salt och bakpulver.
Rör i äggen, olja och yoghurt.
Klicka smeten till 2/3 i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Bjud in så många ni vill =) På så sätt missar ni aldrig ett recept =)