Korvgryta

Jättegod korvgryta!
Dock 13 pp, men helt o någon gång då å då
 
4 port, 13 pp.p.p
 
250 g pasta
1/2 gul lök
0,5 röd paprika
500 g chorizo 9 %
2 tsk rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde 4 %
Vitlök
2-3 msk tomatpuré
1-2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk socker
 
Koka pastan enligt anvisning.
Strimla löken, tärna paprikan och skär korven i sneda slantar.
Fräs i en gryta med olja.
Blanda grädde, pressad vitlök, tomatpuré, vinäger, salt, peppar och socker.
Häll ner i grytan och koka under lock ca 10 min,
Smaka eventuellt av med mer salt, peppar och socker.
Servera korvgrytan med pastan.
 
 
 Om du går med i min grupp på facebook missar du aldrig ett recept: https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
Där lägger jag ut alla recept som publiceras.
Joina gruppen och bjud in dina vänner

Jamaicansk kyckling med ananas

Dröm dig bort till Karibien med denna rätt.
Kyckling kryddad med kryddpeppar, kanel, timjan och chili bakas i ugn med ananas och lök och serveras med ris. Så himla gott
 
4 port, 9 pp.p.p
 

400 g Kycklinglårfilé
300 g Ananas konserverad i juice
1 gul Lök
1/2 tsk Kryddpeppar
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Timjan
1/2 röd Chilipeppar
1/2 krm Muskotnöt
2 dl Ris okokt
1 dl Kokosmjölk lätt
100 g Sallad
1 msk Olivolja
1 Lime

 

Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form.
Lägg på ananas och häll på juicen.
Skär löken i bitar och strö över tillsammans med kryddor och finhackad chili.
Riv över lite muskotnöt.
Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset, byt ut 1 dl vatten mot 1 dl kokosmjölk.
Blanda sallad med olja och saft från lime.
Servera kyckling tillsammans med ris och sallad.
 
 
Om du går med i min grupp på facebook missar du aldrig ett recept: https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
Där lägger jag ut alla recept som publiceras.
Joina gruppen och bjud in dina vänner

Kycklingfilé med pasta och kantarellsås

Så vansinnigt gott att jag kunnat föräta mig!
Skogens guld från hösten fick lätt smaksätta denna underbara kantarellsåsen
 
4 port, 11 pp.p.p
 
250 g pasta
600 g kycklingfilé
2 tsk margarin
1 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
2,5 dlmatlagningsgrädde 4 %
kantareller
1-2 tsk timjan
1 broccoli
 
Koka pastan enligt anvisning.
Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin.
Slå på vatten och lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp.
Tillsätt matlagningsgrädde, kantareller och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Dela broccolin i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten.
Servera pastan med kyckling och kantarellsåsen och broccoli.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.
Nu kööööör vi!
Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/