Jordgubb och rabarberpaj á la Viktväktarna

 
8 portioner 6 pp.p.p
 
300 g jordgubbar
300 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 msk socker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl farinsocker
100 g margarin
4 dl vaniljglass max 10%
 
Skär rabarber i bitar och lägg i en pajform tillsammans med jordgubbar.
Blanda socker och potatismjöl och strö över.
Blanda havregryn, mjöl och farinsocker. Tillsätt margarin och finfördela det till en smulig massa. Strö det över rabarber och jordgubbar.
Tillaga i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Servera med glass

THE kladdkaka

 
Min favorit är helt klart kladdkakan och jag har provat MÅNGA recept!
Dock slår ingen denna mest lättlagade kaka!
Inte ens elvisp används!
 
Den har en krispig yta men är göt kladdig med perfekt smak av choklad!
 
2 st ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
1 dl smält smör
 
mannagryn att bröa formen med
 
Blanda ägg och socker med en slev. Rör sedan i vanilljsocker, kakao, mjöl och sist det smälta smöret.
Häll i smten i en smord och bröad form och grädda denna kakan på nedersta falsen i ugnen på 180 grader.
Grädda den exakt i 20 minuter, INTE mer!
 
Sluka med grädde, vaniljvisp eller glass

RABARBERKLADDKAKA

 
100 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 dl + 3 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
2,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Skiva rabarbern och koka den tillsammans med vattnet och 0,5 dl av sockret. När vattnet nästan kokat bort klickas smöret ner och kastrullen tas av värmen.

Rör samman ägg och 3 dl socker och tillsätt vetemjölet. Rör ner rabarbersmeten. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera med vispgrädde. eller glasscreme, glass
 
Jag lät min kaka vara inne länge då den inte kändes klar.
Den blev mer som sockerkaka i konsistensen.
Provade dagen efter igen och tog ut den tidigt och då var den kletig som en kladdkaka men kändes inte klar.
Hur som haver är den mycket god!