Grekiska biffar med ljummen potatissallad

 
4 port, 12 pp.p.p
 
800 g potatis
2 morötter
500 g nötfärs
1 äggula
50 g salladsost max 10 %
1-2 tsk oregano
persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk saft från lime
2 tsk olivolja
1-2 tsk persillade
1 msk margarin
 
Dela potatisen i mindre bitar och koka dom mjuka i saltat vatten. Låt dem svalna lite.
Skala morötter och skiva dom. (Koka eventuellt morötterna några minuter så de blir mjuka)
 
Blanda färs, gula, ost, oregano, hackad persilja, salt och peppar och forma dem till biffar.
 
Blanda lime, olivolja och persillade i en skål. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lime och persillade efter eget tycke. Lägg ner potatis och morötter och blanda runt.
 
Stek biffarna i margarin och servera dem med potatissalladen

Carbonara med kassler

Carbonara behöver inte vara fett och onyttigt.
Prova den här lätta varianten som smakar ljuvligt med kassler. Bon appetit!
Tyvärr hade jag missat att köpa färsk persilja varpå jag tog torkad haha
 
50 g Pasta okokt
1 Ägg
1 msk Lättmjölk 0,5%
90 g Kassler (fett bortskuret)
1 msk Persilja
 
Koka pastan enl förp. Låt rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka i grytan.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och rikligt med mald svartpeppar.
Häll det över pastan och rör om så att äggblandningen stelnar.
Skär kasslern i strimlor och bryn försiktigt i fettsnål stekpanna, strö det och hackad persilja över pastan. Servera med sallad.
 

Pad thai

Mums så gott!!!!!
Det är Amirs recept och detta kommer jag lätt göra oftare =) 
 
4 port, 9 pp.p.p
 

150 g Risnudlar okokta
400 g Fläskfilé
1 stånd Broccoli
1 Morot
2 dl Böngroddar
1 röd het Chilipeppar
1 msk Sesamolja
2 klyftor Vitlök
30 st Jordnötter saltade, rostade
1 msk Fisksås (orientalisk)
1 msk Farinsocker
1/2 msk Ingefära
1 st Lime

 

Koka nudlarna al dente i saltat vatten, sila och skölj med kallt vatten.
Låt rinna av ordentligt.
Skiva köttet tunt, dela broccoli i små buketter och skiva moroten tunt.
Lägg i små skålar.
Blanda ihop fisksås, socker, ingefära och limesaft till en marinad.
Hetta upp sesamoljan i en teflonpanna eller wok på högsta värme. När det ryker om oljan, lägg i köttet och fräs i 30 sekunder, lägg sedan i alla grönsaker och finskivad chili och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter.
Tillsätt sedan marinaden och nudlarna.
Stek ihop allt 2-3 minuter, toppa med jordnötterna och servera på en gång.