Kålpudding med brunsås

En riktig klassisk husmanskost,
 
4 port, 12 smartpoints
 
800 g Vitkål
1 msk Margarin 
1 1/2 msk Sirap
400 g Skinkfärs
1 1/2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
2 krm Vitpeppar
2 krm Kryddpeppar
1/2 dl Ströbröd 
2 dl Lättmjölk
600 g Potatis
2 dl Lättmjölk 
1 msk redning
2-3 droppar Soja
Morot

Sätt ugnen på 200°.

Skär vitkål i bitar och bryn mjuka i margarin i omgångar. När kålen mjuknat, tillsätt sirap och låt bryna en stund till.

Finfördela färsen med en gaffel, krydda med salt och pepparsorterna. Blanda ströbröd i mjölken och låt svälla, blanda ner i färsen. Färsen ska vara lös. Blanda i en tredjedel av kålen i färsen.

Lägg färsen i en ugnsform och fördela resterande kål ovanpå. Ställ in i ugn i ca 45 min. Koka potatisen under tiden.

Ta ut kålpuddingen och häll av vätskan/skyn som bildats i formen i en kastrull. Tillsätt mjölk, koka upp och red av med såsredning och tillsätt soja för färgens skull. Smaka av med salt och peppar.

Servera kålpuddingen med potatis, sås och morötter.

Tips! Servera med lingonsylt.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: