Persikofromage

Härligt friska och färgstarka små efterrätter som fräsch avslutning på en god middag! Njut av hallon, persika och apelsin.
 
8 port, 2 pp
 
1 msk gelantinpulver
1/2 dl Juice, apelsin eller äpple, koncentrat
5 dl Fruktyoghurt 0,5%, persika
2 halvor Persikor konserverade i lag
2 dl Hallon
4 bitar Choklad mörk
 
Lös upp gelatinpulvret i juicen och 1 dl av yoghurten som värms på svag värme.
Blanda gelatinlösningen med resten av yoghurten.
Rör om så att allt blandas väl.
Vattenskölj 8 portionsskålar. Fördela yoghurtblandningen i skålarna, jämna till så att det blir slätt.
Ställ i kyl ett par timmar för att stelna.
Garnera precis före servering med hallon och persikoklyftor.
Stick i fina kvistar av citronmeliss.
Smält chokladen och ringla med tesked ut runda eller avlånga sirliga bladlika figurer på bakplåtspapper, ställ i kyl några minuter.
Lossa och stick ner bladen i skålarna.