Höstsoppa med bacon

Krämigt god soppa som med knaperstekta baconbitar blir en fin kvällssoppa. Eller varför inte ta med en fryst portion till lunch på jobbet? Denna åt vi till lunch och barnen älskade den!
Mättande och god och denna lär bli återkommande i familjen.
 
1 port, 7 pp
 
2 Potatisar
1 Morot
4 dl Grönsaksbuljong
3 msk Fraiche 5%
2 skivor avrunnet stekt bacon
 
I orginalreceptet kan man även ha i rotselleri och timjan, men det valde jag att utesluta.
 
Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
Koka upp buljong och lägg i rotsakerna. Låt koka under lock tills de är mjuka ca 15 minuter.
Häll av och spara buljongen.
Mixa rotfrukterna tillsammans med fraiche.
Lägg tillbaka i kastrullen och häll på buljong till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Strö över knaperstekt bacon och timjan, servera.