Kyckling på Kinavis

 
4 port, 3 points + 2.5 eller 3,5 points beroende på mängd ris 
 
350 g kycklingfärs
2 tsk olja
1 bit spets eller vitkål
4 champinjoner
2 dl purjo
1 gul lök
1 röd paprika
5 dl buljong
3 msk balsamvinäger
3 msk soja
2 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
 
Hetta upp en teflonpanna med 1 tsk olja och bryn färsen.
Lägg sedan över i en gryta och häll över buljongen.
 
Strimla alla grönsaker och stek kålen glansig i 1 tsk olja och häll sedanöver i grytan med färsen.
 
Bryn sedan champinjonerna, löken och paprikan tills de mjuknar och tillsätt även detta i färsblandningen.
Blanda vinäger, soja, tomatpuré, farinsocker, vitlök chilipeppar och salt i en skål och häll över blandningen i grytan.
Späd eventuellt med vatten så att grytan kan koka/reducera i 10  minuter och sedan vara torr.
 
Servera med ris och färsk bladspenat eller en grönsallad
 

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/