Exotisk biffcurry
4 port, 3 points + ris och tillbehör
500 g rostbiff
1 msk olja
3 tsk curry
2 msk färsk finhackad ingefära
2 skivade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk kalvfond
1 1/2 tsk salt
Skiva köttet och skär det i cm-stora tärningar.
Hetta upp en stekgryta och bryn köttet i omgångar i het olja. Lyft efter hand över köttet som är brynt till en djup tallrik.
Sänk värmen under stekgrytan, tillsätt lite mera olja och fräs curryn sakta några minuter.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt ingefära, ev vitlök, tomatkross, fond och salt.
Låt grytan puttra utan lock ca: 10 minuter.
Hetta upp en stekgryta och bryn köttet i omgångar i het olja. Lyft efter hand över köttet som är brynt till en djup tallrik.
Sänk värmen under stekgrytan, tillsätt lite mera olja och fräs curryn sakta några minuter.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt ingefära, ev vitlök, tomatkross, fond och salt.
Låt grytan puttra utan lock ca: 10 minuter.
Gott att servera till är ris, kokosflingor, ananasbitar, gurktärningar samt banan
Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!
Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner
Ni hittar mig på: