Variant på Osso Buco
En fantastiskt härlig och god höstgryta, som med fördel kan ätas året om!
4 port, 12 Smartpoints per portion
Dela köttet i bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp margarin i en gryta och bryn bitarna tills de fått en fin yta. Ta upp ur grytan.
Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och rivet citronskal. Häll på matlagningsvin, tomater, fond och tomatpuré. Blanda väl. Späd ev. med lite vatten.
Lägg ner köttet i grytan och låt puttra på svag värme under lock 1 ½ timme.
Skala och koka potatis. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över grytan och servera med potatismos och sallad.
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på: