Variant på Osso Buco

 

En fantastiskt härlig och god höstgryta, som med fördel kan ätas året om!

4 port, 12 Smartpoints per portion

600 g högrev
2 tsk Margarin
1 gul Lök
2 klyftor Vitlök
250 g Morot
200 g Rotselleri
1 tsk Timjan
1 Lagerblad
1 Citron
2 dl vitt Matlagningsvin
1 burkhela konserverade Tomater
1 msk Kalvfond
1 msk Tomatpuré
Persilja
Sallad
800 g potatis
1 dl Lättmjölk
1 tsk Margarin 

 

Dela köttet i bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp margarin i en gryta och bryn bitarna tills de fått en fin yta. Ta upp ur grytan.

Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och rivet citronskal. Häll på matlagningsvin, tomater, fond och tomatpuré. Blanda väl. Späd ev. med lite vatten.

Lägg ner köttet i grytan och låt puttra på svag värme under lock 1 ½ timme.

Skala och koka potatis. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

Strö persilja över grytan och servera med potatismos och sallad.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: