Het kasslergratäng

Jag provade en galet stark chilisås med vitlök i, nästa gång har jag vanlig chilisås i =) 
MYCKET starkt kan jag säga haha
 
4 port, 11 propoints eller smartpoints per portion

500 g Kassler
1 Paprika
1/2 Purjolök
1/2 msk Potatismjöl
2 dl Fraiche 
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 
1 dl het Chilisås
1 tsk Curry
1 tsk Sambal oelek
1 klyfta Vitlök
800 g Potatis
Sallad


Sätt ugnen på 225º.

Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och purjolök och lägg över kasslern. Pudra över potatismjöl.

Vispa ihop fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, curry, sambal oelek och pressad vitlök. Häll såsen över kasslern och ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills den är klar.

Koka potatis under tiden. Servera kasslergratängen med pressad potatis, sallad och tomater.

Tips! Koka ihop såsen innan du häller den över kasslern för att bättre få fram smakerna. Krydda mer om du vill ha såsen hetare.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: