Sötsur skinkstek
1 klyfta vitlök
250 g champinjoner
600 g Skinkstek
1 burk passerade Tomater
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl rött matlagningsvin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk balsamvinäger
1 msk socker
2 dl okokt ris
2 dl haricots verts
Ruccola
Skala och hacka lök och vitlök, klyfta champinjoner och dela köttet i mindre bitar.
Blanda passerade tomater, lök, vitlök, svamp, vatten, buljongtärning, matlagningsvin, paprikapulver, chilipulver, balsamvinäger, socker, salt och vitpeppar i en gryta. Lägg i köttet (se till så att såsen täcker köttet). Låt koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 1 timme.
Koka ris och haricots verts strax innan servering.
Servera grytan med ris, haricots verts och sallad.
Önskas en lite tjockare sås, strö över lite maizenaredning de sista 10 minuterna. Smaka också av så att såsen blir som just ni gillar, vissa vill ha lite mer hetta, ta då mer chilipulver, andra gillar lite sötare smak, ta då lite mer socker.
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på: