Mexikansk kyckling i tacoskal

 
Ibland är det gott med ett alternativ till den vanliga tacosen.
 
4 port, 12 sp.p.p
 
600 g Kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
1 Chilipeppar
2 klyftor Vitlök
1 gul lök
1/2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1 burk avrunna Svarta bönor
2 msk Tomatpuré
1 tsk Socker
1/2 tsk Salt
2 tomater
1 röd lök
1/2 kruka Koriander
2 dl Sallad
8 stycken Tacoskal gärna tubs
2 dl Gräddfil 12%

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin.

Krydda med salt och peppar.

Gör bönröran: Kärna ur och skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken och löken och fräs tillsammans med chili och spiskummin i oljan.

Mosa i avrunna bönor lite grovt med en potatisstöt eller gaffel.

Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt.

Krydda med socker och salt.

Hacka tomater, lök och koriander.

Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröran i tacoskalen.

Toppa med gräddfil.

 

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på: