Rosépepparbiff med klyftpotatis

 
Rosépepparn sätter en fin smak på biffarna, smaken fångas också upp i såsen.
 
4 port, 13 pp.p.p
 
700 g Potatis
1 tsk Olivolja
3 dl Lättmjölk
2 msk Ströbröd 
1 gul Lök
600 g Nötfärs 
1 st Ägg
2 krm Salt
1 1/2 msk Rosépeppar
2 Köttbuljongtärningar
1 msk Margarin
1 msk Tomatpuré
1 tsk Soja
1 tsk Majsstärkelse, 1-2 msk

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och klyfta potatisen i tunna klyftor, blanda med olja och krydda med salt. Tillaga i ugn 30-40 minuter.
 
Blanda 1 dl mjölk med ströbröd och låt svälla en kort stund.

Skala och finhacka löken.
Blanda färs med lök, ägg, hälften av rosépepparn och 1 smulad köttbuljongtärning i ströbrödsblandningen. Smaka ev av med salt.
Forma till små biffar och stek dem i hälften av margarinet.
Lägg upp på fat och varmhåll dem.
F
räs resterande rosépeppar i resten av margarinet, smula ner den andra buljongtärningen och rör i resten av mjölken. Låt puttra ett par minuter.
Smaka av såsen med tomatpuré, soja och salt.
Red ev med maizena för tjockare sås.
Häll såsen över biffarna och servera med klyftpotatis och sallad.
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/