Bacontoppad svampsoppa

 
En jättegod svampsoppa.
Som förrätt kommer jag dock halvera receptet nästa gång.
Denna duger gott och väl som en soppa bara för sig. Mätt blir man.
Den går även att förbereda och bara värma upp när man skall äta den.
 
 
4 portioner ( Jag säger 8 förrätter)
 
4 dl blandad svamp
2 schalottenlökar
2 msk smör
1/2 dl mjöl
10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpure
75 g ädelost
1 1/2 dl fraiche
2 msk rött portvin
 
Topping:
140 g bacon
1 dl blandad svamp
 
Ansa och hacka svampen. Finhacka löken. 
Fräs svamp och lök i smöret.
Tillsätt mjölet och rör om.
Späd med vatten, lite i taget.
Smula ner buljongen och rör hela tiden.
Tillsätt tomatpuré och ädelost delad i bitar.
Låt allt sjuda samman i ca 15 minuter.
Tillsätt fraiche och portvin och rör om.
 
Hacka och stek baconet knaprigt. Skiva svampen och stek även den.
Garnera vid servering med bcoh och svamt samt eventuellt lite krasse.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.
 

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/