Honungs- och ingefärsglaserade kotletter med ananasris

 Somrigt och gott!
 
4 port, 13 sp.p.p
 
600 g kotletter
1,5 msk honung
2 tsk rapsolja
1 bit färsk ingefära (ca 4 cm)
Solovitlök
250 g ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 broccoli
250 g morötter
0,5 färsk ananas
2 tsk flytande margarin
 
Yoghurtsås:
1,5 dl turkisk yoghurt 10%
0,5 citron
2 krm citronpeppar
2 krm salt
1 tsk honung
 
Lägg kotletterna i en plastpåse tillsammans med honung och olja.
Riv i ingefära och vitlök. Krydda med salt och peppar.
Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
 
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg i en grönsaksbuljongtärning i vattnet.
Dela broccolin i mindre buketter och morötterna i mindre bitar.
Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten.
Skär ananas i bitar och blanda ner i riset.
Blanda yoghurt med citron, citronpeppar, salt och honung.
Hetta upp margarin i en stekpanna och stek kotletterna långsamt. Servera kotletterna med ris, grönsaker och yoghurt.
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0