Honungs- och ingefärsglaserade kotletter med ananasris

Somrigt och gott!
4 port, 13 sp.p.p
600 g kotletter
1,5 msk honung
2 tsk rapsolja
1 bit färsk ingefära (ca 4 cm)
Solovitlök
250 g ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 broccoli
250 g morötter
0,5 färsk ananas
2 tsk flytande margarin
Yoghurtsås:
1,5 dl turkisk yoghurt 10%
0,5 citron
2 krm citronpeppar
2 krm salt
1 tsk honung
Lägg kotletterna i en plastpåse tillsammans med honung och olja.
Riv i ingefära och vitlök. Krydda med salt och peppar.
Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg i en grönsaksbuljongtärning i vattnet.
Dela broccolin i mindre buketter och morötterna i mindre bitar.
Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten.
Skär ananas i bitar och blanda ner i riset.
Blanda yoghurt med citron, citronpeppar, salt och honung.
Hetta upp margarin i en stekpanna och stek kotletterna långsamt. Servera kotletterna med ris, grönsaker och yoghurt.
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.
Ni hittar mig på: