Fläskytterfilé i vinbärssås
1 msk flytande honung
1 msk olja
1-2 tsk ingefära
500 g fläskytterfilé
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
800 g potatis
1 broccoli
Morötter
Vinbärssås:
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
6 msk svartvinbärskoncentrat
2 msk vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde 4%
1–1,5 msk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
ev lite salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop honung, olja och ingefära till en marinad, pensla köttet med den.
Krydda med salt och peppar och stek i ugn ca 30 minuter.
Koka potatisen.
Skär broccoli och morötter i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten.
Koka upp vatten och lägg i buljongtärning och tillsätt svartvinbärskoncentrat.
Vispa ihop mjöl och matgrädde och rör ner tillsammans med senap i buljongen.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Skiva upp filén och servera med potatis, sås, broccoli och morötter.
Ni hittar mig på: