Grillad fläskfilé med rabarberchutney

Sjukt gott!!!!
 
4 port, 9 pp eller 10 sp.p.p
 
600 g fläskfilé
1 påse marinad max 1 g fett
800 g potatis
2 tsk olivolja
grönsallad
körsbärstomater 
200 g rabarber
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad ingefära
 
Lägg fläskfilén i marinad.
Skala och skär rabarber i bitar.
Skala och finhacka vitlök och lök.
Finstrimla chili.
Lägg rabarber, lök, vitlök och chili i en kastrull.
Tillsätt honung och vinäger.
Låt puttra på svag värme ca 20 min eller tills chutneyn tjocknat något.
Smaka av med salt och ingefära.
Ta bort från värmen och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta potatis och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugnen ca 30 min.
Salta och peppra.
Grilla filén och servera med ugnsrostad potatis, rabarberchutneyn och sallad
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!