Norrskenstårta
Skålla och skala mandeln.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Grädda ca 25 min på nedersta falsen tills kakan börjar få färg.
Blötlägg alla gelatinblad i kallt vatten.
Kör hallonen till mos i matberedare tillsammans med 1 dl strösocker.
Vispa 2 dl grädde.
Vispa 3 äggvitor till hårt skum.
Tillsätt 3 msk socker och vispa ytterligare en stund.
Blanda ned det avsvalnade gelatinet och saften i grädden och vänd sedan ned äggvitevispet.
När mandelbottnen svalnat läggs moussen på.
Eventuellt kan bottnen tas ut och formen kläs med plastfolie innan bottnen och moussen läggs på.
Ställ den i kylen.
Gör hallonmoussen på samma sätt men använd kärnfri hallonpuré istället för vinbärssaft.
Lägg på hallonmoussen när vinbärsmoussen stelnat något.
Jämna till ytan. Ställ kallt tills moussen stelnar helt.
Det tar några timmar.
Garnering:
Ta upp och smält gelatinbladen med vinbärssaft och vatten.
Låt svalna.
När konsistensen är likt ovispad äggvita skedas eller hälls den över tårtan.
Ska den frysas kan du vänta med att lägga på geléet tills du tar ut den ur frysen.
Ni hittar mig på: