Frittata

Frittata är en rätt enkel äggkaka eller ugnsomelett som jag här har smaksatt med parmesanost salami och basilika. Den brukar finnas med på mina buffér och kan lagas dagen innan för att spara tid.
Skär bara upp den i tårtbitar strax före serveringen.
8-10 bufféportioner
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl färskriven parmesanost
1 dl salami i små tärningar
2 msk sinstrimlad basilika
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund bakform ca 24 cm i diameter.
Vispa samman ägg och grädde till en jämn smet.
Tillsätt parmesan, korvtärningar, basilika och salt.
Häll smeten i formen.
Grädda frittatan i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills äggsmeten stelnat.
Låt den sen kallna i formen.
Skär den i små tårtbitar när den skall serveras och lägg upp den på en salladsbädd. Garnera med halverade cocktailtomater.
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.
Ni hittar mig på: