Frittata

Frittata är en rätt enkel äggkaka eller ugnsomelett som jag här har smaksatt med parmesanost salami och basilika. Den brukar finnas med på mina buffér och kan lagas dagen innan för att spara tid.
Skär bara upp den i tårtbitar strax före serveringen.
 
8-10 bufféportioner
 
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl färskriven parmesanost
1 dl salami i små tärningar
2 msk sinstrimlad basilika
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund bakform ca 24 cm i diameter.
Vispa samman ägg och grädde till en jämn smet.
Tillsätt parmesan, korvtärningar, basilika och salt.
Häll smeten i formen.
 
Grädda frittatan i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills äggsmeten stelnat.
Låt den sen kallna i formen.
Skär den i små tårtbitar när den skall serveras och lägg upp den på en salladsbädd. Garnera med halverade cocktailtomater.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0