Dubbelmarinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.
Den är vansinnigt god och en av favoriterna när jag har den på någon buffé.
 
 
8-10 BUFFÉPORTIONER
1,2 kg fläskfilé
 
MARINAD 1
2 krossadevitlöksklyftor
1 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
 
MARINAD 2
1 finhackad vitlöksklyfta
1 röd fichackad chili
3 msk soja
3 msk balsamvinäger.
1½ dl olivolja
3 msk finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar
 
 
Vispa ihop ingredienserna till marinad 1.
Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten.
Tag upp och torka av köttet.
Sätt ugnen på 175°.
Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form.
Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70°.
Rör ihop ingredienserna till marinad 2.
Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (jag brukar låta det stå under natten).
Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
 
Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
Ringla marinaden över köttet.
Smaka av med salt, peppar och olivolja.
 
Tips 1
Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar.
Marinaden fördelar sig väl över köttet.
Tips 2
Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!
Tips 3
Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen.
Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: