Baconlindad kyckling med fransk senapssås

Man blir så sjukt mätt.
Men som viktväktare hade jag lätt klarat mig på att halvera hela receptet, dvs 125 g kyckling ist för 250, halva potatiskakan och lite sås.
Har dock inte vågat räkna ut pp på denna rätt haha.
Den var dock en riktigt god och uppskattad rätt
 
4 port
 
1 kg kycklingfiléer
8 soltorkade tomater
140 g bacon
 
Sås:
4 dl fracihe
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk kycklingfond
2 tsk osötad senap
1 tsk soja
 
Västerbottenspotatis:
Smör till formen
3 ägg
2 dl fracihe
3 dl riven västerbottenost
1 liten purjolök
800 g potatis
 
Salta och peppar på kycklingfiléerna.
Hacka de soltorkade tomaterna. 
Skär ett snitt i varje filé och fyll med tomat.
Linda två skivor bacon runt varje filé.
Bryn filéerna runtom i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
Lägg över i en ugnsform och stek i ugnen 225 grader tills kyckingen är färdig, ca 15-20 min ( temp 70 grader)
 
Blanda såsens ingredienser i stekpannan som du stekt kycklingfiléerna i så att du får med stekskyn.
Koka upp såsen under omrörning.
Låt putttra någon minut och smaka av med salt och peppar.
 
Vispa upp äggen till västerbottenspotatisen lätt och blanda med fraiche och ost.
Skölj och strimla purjon och rör ner i äggblandningen.
Skala och riv ner potatisen i blandningen och rör runt och smaka av med salt och peppar.
Smörj en rund form, med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med smör.
Fördela potatisröran i formen och platta ut den lätt.
Gratinera i ugnen 200 grader ca 45 minuter.
Täck eventuellt över med folie om det behövs.
Låt potatistårtan stå en stund innan du lossnar och skär upp den i fina tårtbitar.
 
Strö över valfria  örter över potatisen och servera med en sallad
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/