Ostskålar med kantarellcreme

Skålarna är lättare än man kan tro.
 
4 port
 
12-14 msk grovt riven parmesanost
Salladsblad
300 g kantareller
2 schalottenlök
3 msk portvin
2 dl creme fraiche
 
Stek svampen i lite smör tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Spara några kantareller till garnering.
Skala och hacka schalottenlöken. Tillsätt mer smör och löken i stekpannan.
Stek några minuter under omrörning.
Tillsätt portvin och stek vidare tills vinet kokat in.
Låt blandningen svalna och blanda ner creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Låt svalna i kylen ca 1 timma.
 
Hetta upp en teflonpanna på medelvärme.
Skeda upp ca 4 msk ost och bred ut den som en cirkel med en stekspade i järnet.
Låt osten smälta tills den är gyllene, dra pannan av värmen och låt den stelna lite och lyft sedan från pannan.
Lägg ostcirkeln över ett uppochnervänt glas och tryck till med handen runt kanterna hårt så att det bildar en skål.
Låt stelna. 
Upprepa proceduren med osten med varje skål.
 
Fyll skålarna med kantarellcreme och stick i några salladsblad.
Toppa eventuellt med lite klippt gräslökoch de sparade kantarellerna.
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/