Festlig kycklingryta

 
4 kycklingfiléer
4 morötter
10 steklökar
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 msk soja
3 äpplen
140 g bacon i bitar
200 g små champinjoner
1-2 msk maizena
150 g sockerärtor
1 kg Potatis
 
Dela kycklingen i bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn kycklingen till fin färg i lite smör.
Skala och dela morötterna i bitar och skala lökarna.
Lägg ner morot och lök till kycklingen i en gryta.
Häll på grädde, vatten, vin, fond och soja.
Låt allt koka ca 10 minuter.
Kärna ur och klyfta äpplena.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
Stek svampen gyllenbrun i smör.
Tillsätt äppleklyftor, bacon och svamp i grytan och kåt koka ca 8 minuter.
Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
Ansa sockerärtorna, halvera dom och låt dem koa med i grytan 1-2 minuter.
Hacka eventuellt över lite persilja och strö dem över grytan.
Servera med kokt potatis
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/