Bondsoppa med bacon och grönsaker

 
Bacon ger en unik smak till den här kraftiga grönsakssoppan och kidneybönorna förser dig med en fiberkick. Du känner dig friskare bara av att titta på den!
 
4 port, 5 pp.p.p
 
8 skivor Bacon
1 Schalottenlök
1 klyfta Vitlök
2 Morötter
1 bit Rotselleri
1 tsk Rapsolja
1 burk krossade Tomater à 400 g
10 dl Vatten
3 st Grönsaksbuljongtärning
1 klyfta Vitkål, ca 200 g
1 burk avrunnen Kidneybönor från konserv
1/2 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 tsk Paprikapulver
2 msk Persilja
 
Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. 
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och rotselleri i bitar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken mjuk under omrörning. Tillsätt morötter och rotselleri och låt det fräsa ytterligare några minuter.
Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt det koka upp och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 15 minuter.
Riv vitkål och lägg i grytan. Låt soppan sjuda ytterligare 10 minuter. Tillsätt avrunna kidneybönor mot slutet. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö över hackad persilja och servera med bacon.
Tips! Servera gärna med knäckebröd och färskost med hackad gräslök. För lite mer sting, krydda med lite chiliflakes eller sambal oelek.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0