Skånsk kalops

Något som verkligen hör hösten till är ju dessa fantastiska långkok!
Kalops är ju en sådan rätt som alla älskar.
Den här kalopsen på härligt högrev smälte i munnen
 
4 port, 12 pp.p.p
 
700 g putsad högrev
1 gul lök
2 stora morötter
2 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
3 små lagerblad
3 kryddnejlikor
5 hela kryddpepparkorn
vatten
800 g potatis
2 msk hackad persilja
20 rödbetsskivor
Sallad
 
Skät köttet i 4x4 cm stora bitar.
Skär lök i stora klyftor och morot i stora bitar.
Bryn kött och grönsaker i margarin i några minuter.
Pudra över mjöl och tillsätt kryddorna.
Slå på vatten så att det täcker köttet.
Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och koka potatisen. 
Servera kalopsen rykande het överströdd med persilja tillsammans med potatis, rödbetor och sallad
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
 
Smaklig spis!
//Blondiie



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0