Skånsk kalops

Något som verkligen hör hösten till är ju dessa fantastiska långkok!
Kalops är ju en sådan rätt som alla älskar.
Den här kalopsen på härligt högrev smälte i munnen
 
4 port, 12 pp.p.p
 
700 g putsad högrev
1 gul lök
2 stora morötter
2 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
3 små lagerblad
3 kryddnejlikor
5 hela kryddpepparkorn
vatten
800 g potatis
2 msk hackad persilja
20 rödbetsskivor
Sallad
 
Skät köttet i 4x4 cm stora bitar.
Skär lök i stora klyftor och morot i stora bitar.
Bryn kött och grönsaker i margarin i några minuter.
Pudra över mjöl och tillsätt kryddorna.
Slå på vatten så att det täcker köttet.
Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och koka potatisen. 
Servera kalopsen rykande het överströdd med persilja tillsammans med potatis, rödbetor och sallad
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Smaklig spis!
//Blondiie