Kyckling- och grönsaksgratäng

En underbar gratäng med kyckling, bacon och grönsaker. De olika smakerna "gifter sig" när de tillagas tillsammans i ugnen.
 
4 port, 12 pp.p.p
 
2 dl ris
500 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
1 paket bacon
1 rödlök
2 morötter
1 palsternacka
2 paprikor i olika färg
10 färska champinjoner
2-3 msk hackad basilika
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde 4%
8 cocktailtomater
 
Koka riset.
Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn dom i margarin och salta och peppra.
Lägg över kycklingbitarna i en ugnsform.
Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga. Ställ åt sidan att rinna av på hushållspapper.
Strimla löken och de övriga grönsakerna, förutom tomaten.
Lägg grönsaker och tomater i formen.
Strö över basilikan och smula över buljongtärningen.
Vispa samman vatten, mjöl och grädde och häll i formen.
Tillaga i ugn, 200 grader i ca 25 minuter, vänd runt någon gång under tiden.
Garnera gratängen med halverade tomater, bacon och basilika.
Servera med ris
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
 
Smaklig spis!
//Blondiie