Minipaj med Quiche Lorraine
Helt underbara små minipajer som passar hela familjen.
Quiche Lorraine eller vardagligt sagt, ost och skinkpajer.
Perfekt till buffén eller en skön utflykt.
Pajdegen är helt fantastisk att jobba med!
Denna gjorde jag i dubbel sats och serverade på mammas italienska buffe på hennes födelsedagsfest.

24 minipajer
Pajdegen:
175 g kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
ev lite iskallt vatten
1/2 tsk salt
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och salt i en matberedare eller för hand.
Överarbeta inte degen.
Tillsätt eventuellt några droppar vatten om degen känns för torr. Jag har aldrig behövt tillsätta mer än någon droppe.
Lägg degen i en påse och förvara kallt ca 30 minuter.
Smörj en minimuffinsplåt, eller ännu bättre, köp engångsformar i aluminium.
Dela degen i 24 lika stora delar och tryck ut degen i formarna. I engångsformar behövs ingen smörjning.
Låt plåten stå i kylen 15 minuter.
Pajen kan förvaras i kylen ca 2 dygn, i en bunke eller förtryckt i formarna, eller i frysen ca 2 månader.
Fyllningen:
2 ägg
1 dl standardmjölk
ca 75 g rökt finhackad skinka
ca 75 g riven lagrad ost
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Värm ugnen till 200 grader.
Vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna.
Jag brukar istället fördela skinka och riven ost i formarna och bara röra ihop ägg, mjölk och senap smaksatt med salt och peppar och skeda över i pajerna så det blir jämt fördelat.
Grädda ca 20 minuter
Pajerna kan gräddas och förvaras i kylskåpet 2 dygn eller i frysen i ca 2 månader.
Värm eventuellt i 150 grader 5-10 minuter.

Eftersom att jag viktväktar har jag självklart ett pp värde =)
4 pp per paj =)