Kaffetryffelbitar

Helt ljuvlig tryffel. 
Jag gjorde denna som en liten tryffelbit att servera till kaffet på mammas födelsedagsfest.
De är väldigt hållbara och kan förberedas i god tid. Antingen i kylen upp till 2 veckor alternativit så fryer man in dem, vilket jag gjorde.
Både jag som avskyr kaffe och barnen som rent potentiellt inte borde gillat kan lätt vräka i oss ett antal bitar av dessa naggande goda små läckerbitar.
 
 
Ca 35 bitar.
Botten:
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
 
Tryffel:
500 g mörk choklad
2 1/2 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
1 dl starkt varmt kaffe
 
Tillbehör:
Chokladdoppade kaffebönor till dekor
 
Klä en form, ca 20x30 cm med plastfolie.
Krossa kakorna fint i en matberedare eller med en mortel.
Arbeta in det mjuka smöret i kaksmulorna. Blanda till en massa och tryck ut den i ett tunt lager i botten av formen. Ställ formen i kylen medans du gör tryffeln.
 
Hacka chokladen. Värm upp grädden och tillsätt chokladen snabbt.
Tillsätt även smöret och kaffet och rör sedan ihop till en jämn blank chokladtryffel.
Häll tryffeln i formen och låt svalna.
Ställ den avsvalnande kakan i kylen och låt den stelna minst 4 timmar.
 
Lossa kakan ur formen och skär den i bitar.
Om du skäljer kniven i varmt vatten och torkar av mellan varje knivtag kladdar inte tryffeln fast lika mycket.
Dekorera med chokladdoppade kaffebönor före serveringen.
 
Denna tryffeln är INTE speciellt viktväktarvänlig, men ibland får man bara ta konsekvenserna och pointsen försvinner inte för man blundar för dom.
Men väljer man att ta en liten mumsbit så kommer följande siffror.
Hela formen är 175 pp =)
Den beräknas vara 35 bitar och då är varje mumsbit 5 pp.