Helstekt fläskytterfilé med bacon och kaprisvinägrett

Denna mycket uppskattade fläskytterfilé passar perfekt till buffé och är såå lätt att både göra och förbereda.
Både köttet och dressingen kan med fördel göras dagen före och sedan skäras upp och dressas före servering.
Denna serverades på mammas födelsedagsfest och blev mycket omtyckt.
 
 
10 portioner:
1 kg fläskytterfilé
1 msk smör
flingsalt
nymalen svartpeppar
 
Vinägrett:
140 g tärnad bacon
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
3 msk kapris
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa filén fri från hinnor.
Bryn den hastigt i smör runtom så den får vacker färg, Salta och peppra.
Lägg köttet i en form och låt den gå klart i ugnen tills innertempen är 67 grader.
Bryn bacon utan fett tills det blir krispigt.
Låt det rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris.
Smaka av med salt och peppar.
HIT KAN DU FÖRBEREDA

Skiva köttet tunt och lägg upp på 2 vackra fat och skeda lite av dressingen över.
Servera resten bredvid.
 
Om du viktväktar...
Då är hela rätten 83 pp.
Den är beräknad att räcka till 10 personer så då blir varje portion 8pp.
Dock skall man tänka att bara dressingen i denna rätten är 56 pp.
och på 10 personer är det 6 pp.
Dvs är köttet bara 2 pp av 8 pp.
Och här äter man ju inte dressingen med sked vilket gör att jag räknade en portion till 4 pp, ist för 8, men hade säkert med god marginal kunnat räkna den på 3.
Hur DU gör är upp till dig =)