RABARBERKLADDKAKA

 
100 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 dl + 3 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
2,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Skiva rabarbern och koka den tillsammans med vattnet och 0,5 dl av sockret. När vattnet nästan kokat bort klickas smöret ner och kastrullen tas av värmen.

Rör samman ägg och 3 dl socker och tillsätt vetemjölet. Rör ner rabarbersmeten. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera med vispgrädde. eller glasscreme, glass
 
Jag lät min kaka vara inne länge då den inte kändes klar.
Den blev mer som sockerkaka i konsistensen.
Provade dagen efter igen och tog ut den tidigt och då var den kletig som en kladdkaka men kändes inte klar.
Hur som haver är den mycket god!