Biff Stroganoff

 
Jättegott och uppskattad middag!
 
4 personer, 12 propoints per person
 
4 dl ris
400 g nötkött, innanlåt eller rostbiff
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 tsk flytande margarin
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl fraiche, max 8 %
1 msk dijonsenap
4 msk gräddfil
4 saltgurkor
 
Koka riset.
Strimla kött, paprika och lök. Bryn köttet, paprikan och löken i margarin några minuter.
Lägg över det brynta köttet i en sil och låt köttet rinna av. Lägg det därefter i en gryta och tillsätt tomatpure, vatten och fond. Låt koka sakta i 15 minuter tills köttet är mört.
Rör i fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
Servera med gräddfil, gurka och ris.