Chokladformar med hallon

Nu när hallonen växer på våra buskar är detta finfina små gottegrisar att baka.
Hallon och choklad gifter sig fint i munnen och de är både enkla och snabba att slänga ihop.
Med en klick grädde blir de en fin dessert.
Har du inga buskar med hallon så funkar det även med frysta.
 
10 muffins:
 
100 g smör
2 dl socker
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 stora ägg
30-40 hallon, ca 175 g
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och mjöl.
Blanda och tillsätt äggen.
Rör samman.
 
Fördela smeten i aluminiumformar som inte behöver smörjas.
Lägg sen 3-4 hallon i varje form.
 
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
De skall vara lite kladdiga i mitten.
Låt kallna och servera med en liten klick lättvispad grädde.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: