Äppelbiffar, klyftpotatis och vitkålslingon

 
Så vansinnigt goda biffar =) 
Potatisen likaså =)
 
4 port, 10 pp.p.p
 
800g potatis
1 msk olja
1/2 vitkålshuvud
3 msk lingon
400 g skinkfärs, max 10 %
2 röda äpplen
1 msk potatismjöl
1 riven rödlök
1 msk flytande margarin
 
Skala och klyfta potatisen.
Lägg potatisen i en ugnsform och ringla över olja, krydda med salt och peppar och rör om.
Tillaga i ugnen 225 grader i ca 30 minuter.
Strimla vitkålen fint och blanda med lingon.
Blanda samman färs, grovt rivet äpple, potatismjöl och lök, krydda med salt och peppar.
Forma färsen till avlånga biffar och stek dem i margarinet. 
Servera med klyftpotatis och vitkålslingon