Grekiska biffar med ljummen potatissallad

 
4 port, 12 pp.p.p
 
800 g potatis
2 morötter
500 g nötfärs
1 äggula
50 g salladsost max 10 %
1-2 tsk oregano
persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk saft från lime
2 tsk olivolja
1-2 tsk persillade
1 msk margarin
 
Dela potatisen i mindre bitar och koka dom mjuka i saltat vatten. Låt dem svalna lite.
Skala morötter och skiva dom. (Koka eventuellt morötterna några minuter så de blir mjuka)
 
Blanda färs, gula, ost, oregano, hackad persilja, salt och peppar och forma dem till biffar.
 
Blanda lime, olivolja och persillade i en skål. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lime och persillade efter eget tycke. Lägg ner potatis och morötter och blanda runt.
 
Stek biffarna i margarin och servera dem med potatissalladen