Fredagsgrytan
800 g potatis
4 tsk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 paket bacon
600 g fläskfile, putsad
1 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g champinjoner
2 msk japansk soja
1 msk kalvfond
1 tsk persillade
2 dl vatten
1 dl fraiche max 8%
Skär potatisen i klyftor, lägg ut dem på långpanna. Ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180° i ca 20 min.
Strimla bacon och knaperstek, låt det rinna av på hushållspapper. Skär köttet i cm små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bryn kött och grönsaker i stekpanna några min. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i ca 10 min tills köttet är mört. Rör i fraiche och låt det koka upp. Smaka av med salt
och svartpeppar. Servera med potatisklyftor och sallad.
Ni hittar mig på: