Mexikansk lasagne

 Supergod och är mycket godare än sådan mix man köper i affären.
Går dessutom lika snabbt att göra själv från grunden
 
4 port, 12 sp.p.p
 
400 g nötfärs 10%
1 tsk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1-2 morötter
1 gul lök
 
Tomatsås:
2 förp krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
3 msk balsamvinäger
 
200 g färska lasagneplattor
75 g riven ost 24%
0,5 romansallad
 
 
Sätt ugnen på 225°.
Bryn färs i oljan och krydda med spiskummin, salt, paprikapulver, oregano och svartpeppar.
Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.
Koka upp krossade tomater med buljongtärningen och krydda upp dem med salt, socker, svartpeppar och vinäger.
Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsfast form, börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost och gratinera i ca 25 min.
Servera med sallad.
 
Tips
Tänk på att använda en lite mindre form om du vill få en högre lasagne.
 
 
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: