Frysta kladdkakemuffins med chokladglasyr

Så RUSKIGT goda! Och busenkla att baka! Dessutom perfekt att bjuda på på kalas eller bara som dom är
 
14 st.
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
Glasyr:
50 g smör eller margarin
1 ½ msk vetemjöl
½ dl strösocker
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Skeda upp i muffinsformar, tänk på att inte fylla för mycket, ungefär halva.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
 
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt mjölk och grädde, koka tills det tjocknar.
Fördela smeten snabbt i fördjupningarna på muffinsen som blir när de tas ut ur ugnen. Låt svalna.
 
Förvara i frysen, ta fram 10-20 minuter före servering. Servera gärna med en klick grädde och hallon
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: