Äppelris med kanel

Vi åt denna goda rätten som efterrätt till dagens soppa.
Den är garanterat lika god till morgonens gröt!
 
4 port, 6 pp.p.p
 
1 ½ dl grötris
600 g syrliga äpplen
1 dl socker
½ vaniljstång
1 bit hel kanel
2 dl lättmjölk
 
Koka upp risgrynen i 8 dl vatten, låt det koka sakta under lock i 15 minuter.Skala och skär äpplena i tärningar och lägg dem i riset med socker, vanilj och kanel. Koka långsamt tills riset och äpplen är mjuka. Häll upp i skålar och låt det svalna några min.
Servera med iskall mjölk.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Smaklig spis!
//Blondiie